top of page
Packing Services

Our policy

Because we care

Our biggest goal is to give our customers and visitors a safe, sustainable and fun business experience. Read below to see how we ship goods, take care of personal information and much more necessary. Feel free to write and ask if there are any questions!

Pricing

The prices stated on www.o3livia.se are stated including VAT (VAT). We charge a fee of SEK 150 (SEK) for unredeemed packages that are returned to us from PostNord.

Shipping

Normal delivery time is 2 - 4 working days from when O3livia.se has confirmed your order via e-mail.

Orders placed before 12.00 on weekdays will be sent the next day (subject to the condition that something you ordered may be out of stock or expired). No orders are handled during public holidays.

 

Shippingalternatives

PostNord Commodity 1st class is applied for smaller items (weighing less than 2 kg).

PostNord Packages are applied to large packages (weighing over 2 kg) or packages with a high order value.

Packages are sent to the nearest delivery point based on your specified postal address. When the package is available for collection, an SMS is sent with information about the package's tracking number to the mobile phone number specified when ordering. If you have not entered a mobile phone number, your notification will be sent by post. When collecting a consignment, a valid ID document must be presented. If an agent picks up your package, both IDs must be presented.

Right of withdrawal

You as a consumer always have a 30-day right of withdrawal according to the Distance and Home Sales Act. Contact our customer service before returning a product to have the return approved. Then follow the return instructions that came with your delivery. The right of withdrawal applies provided that the product is kept in a substantially unchanged condition.

 

The withdrawal period begins to run on the day when you as a consumer receive the product in your possession. If you exercise your right of withdrawal, you must without undue delay and no later than within 14 days at your own expense send the product back to O3livia.se according to the enclosed return instructions. Complaints or returns on an order online can not be made in our physical stores.

Due to hygiene reasons, there is no open purchase of underwear, socks, wheat pillows, weight blankets or infrared sauna.

Please note that medicines and products classified as food are not covered by the right of withdrawal. Therefore, contact customer service to have your return approved before you send the product.

If you choose to return to O3livia.se, you bear the risk, therefore it is important that the product can not be damaged during transport. The product must be unused and sent back in undamaged original packaging, all labels must remain and manuals must be sent. It is important that outer packaging is used and that tape or other material is not pasted on the original packaging. You pay for the return yourself. After receipt and approved return, refund will be made within 14 days of O3livia.se receiving the return.

 

Return

If an item deviates from what follows from the agreement between you and O3livia.se or otherwise does not correspond to the description of the item that O3livia.se has specified, the item can be returned. Only original defects are covered by the right of complaint. The right of complaint does not, for example, cover defects caused by normal wear and tear. Complaints to O3livia.se must be made within a reasonable time after the error is discovered, but no later than within 3 years. O3livia.se reserves the right to remedy the defect in the first instance, to re-deliver the product in the second instance and to make a repurchase in the last instance. In case of complaint, contact us. Items purchased on O3livia.se cannot be complained / returned to our retailers.

Privacy policy 

Personal privacy

We are responsible for and protect your personal privacy when you use our services and are responsible for all handling of your information. This Privacy Policy explains how we process and protect your personal information. It can be changed at any time, so be sure to always check what applies on our website. This privacy policy applies to online services.

Where is the information stored?

Preferably stored within Europe and the EEA and we always strive for your data to be handled within the EU / EEA. In cases where your data will be handled outside the EU, we always ensure that there are valid agreements that ensure that their level of protection and processing of your data is as secure as the one we have in Europe.

We may transfer information to third parties in accordance with what we write under "Who has access to your information" in order for us to fulfill our obligations to you. On the other hand, we do not disclose any information to third parties for advertising purposes or unless this is a requirement that follows from a statutory obligation. Some types of analysis information (see below) may be stored in third countries.

What data is used

We collect and store information that you provide to us; name, address, social security number, mobile number and e-mail as well as information on how you want to be contacted (via e-mail and / or SMS / telephone). We also collect information about your purchases, purchased goods, price, date and web, as well as any voluntary information you provide to us. Any contact with us and if you participate in an event, competition or similar.

For what is the data used?

Below is a list of how we use your information, but you can also find more information about specific management in our detailed policies that you will find here. The social security number is used to secure your age and identity.

  • Social security numbers are used to check your address, for example in connection with you moving

  • Create and manage your "my pages"

  • Process your purchases online

  • Calculation of bonus balance

  • Process your orders and returns

  • Answer your questions from customer service via e-mail / sms / phone

  • Analysis and segmentation for targeted campaigns

  • Dispatch of general information and targeted messages

  • Inform and invite to events, competitions etc.

  • Develop and improve our services

For how long do we store your info?

We will not store your information for longer than is necessary to fulfill our obligations to you only as long as we are required by law to retain your information. We will then delete our information about you. See detailed policies for purposes and storage time that apply to our customer club.

Who has access to your info?

Dina uppgifter kommer inte att överföras eller säljas till tredje part för reklamsyfte. Däremot kan de komma att lämnas ut till tredje part så kallade personuppgiftsbiträden. Ett personuppgiftsbiträde är ett företag som hanterar dina uppgifter för vår räkning.

O3livia använder personuppgiftsbiträden för följande tjänster:​
  • Betallösningar – Stripe, i vissa fall swish

  • Transporter – leverantörer (speditörer och andra logistikföretag) som levererar varor och tjänster till dig.

Notera att vi endast anlitar leverantörer som följer gällande, tillämplig dataskyddslagstiftning. Vi hämtar och uppdaterar, automatiskt, dina adressuppgifter (folkbokföringsadress) via godkänd leverantör av folkbokföringsuppgifter.

I vissa situationer kan O3livia behöva lämna ut uppgifter till företag eller myndigheteter som är självständigt personuppgiftsansvariga, detta gäller exempelvis:

  • Myndigheter (såsom polis och skatteverket)

  • Postverk eller liknande företag för hantering av utskick.

  • Företag som tillhandahåller betallösningar (detta kan gälla kortinlösare, banker m.fl).

E-handel och marknadsföring

När du handlar via vår e-handel kommer vi använda dina personuppgifter för att fullgöra våra skyldigheter till dig. Det innebär att vi kommer använda ditt mobilnummer och e-postadress för att kommunicera leveranstider mm. Vi kommer även att skicka dig ett ”Tack för ordern” mail. 

Hur skyddar vi dina uppgifter?

O3livia vidtar de tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som krävs enligt lag för att se till att dina personuppgifter inte manipuleras, går förlorade eller förstörs av obehörig personal. Samtliga transaktioner som genomförs på vår hemsida krypteras med SSL (Secure Socket Layer).

Vi anlitar inga leverantörer eller samarbetspartners som inte följer gällande dataskyddslagstiftning.

Cookies

O3livia använder cookies för att förbättra din användarupplevelse och för att ge dig som besökare tillgång till viss funktionalitet. Våra cookies sparar inte information såsom namn och personuppgifter.

Vad är en cookie? En cookie är en liten textfil som sparas på din dator av webbplatsen du besöker. Cookies gör det möjligt att till exempel:

  • skapa personliga erbjudanden

  • få information hur besökare interagerar med webbplatsen

  • komma ihåg vad som finns i kundvagnen

  • möjliggöra olika tjänster och funktioner

Ytterligare information om cookies, även kallade kakor, hittar du på PTS webbplats.

Vi använder cookies för att underlätta analyser av trafik på våra hemsidor och skapa en bättre användarupplevelse, det kan t ex innebära att vi sparar information om tidigare besök på våra hemsidor samt vilka sidor som besökts.

När du besöker  O3livia.se kommer du att få välja om du samtycker till användningen av cookies. Genom att godkänna användningen av cookies på våra hemsidor, så godkänner du att vi samlar information om dina besök. Om du inte godkänner att vi använder cookies på det här sättet bör du ändra din webbläsares inställningar till att inte acceptera cookies. Du kan även när som helst välja att ta bort cookie-filer som har placerats hos dig. Läs mer under hjälpavsnittet som rör cookies i din webbläsare.

Notera att om du inte godkänner cookies, kommer du inte kunna handla via vår e-handel eftersom Cookies används för att hantera varukorgen.

Obligatoriska-/Funktionscookies

Denna typ av cookies är obligatoriska. Webbsidor och deras funktioner kräver dem för att fungera som avsett. Utan dessa cookies kan du inte handla via vår e-handel. Dessa cookies hjälper till att förbättra webbsidornas användarvänlighet och prestanda samt möjliggör olika funktioner.

Cookies från tredje part

Denna typ av cookies kommer från tredje part, t.ex. sociala nätverk. De används i första hand för att integrera innehåll från sociala medier, t.ex. Social Plugins eller för analyser (t.ex. Google Analytics).

Länkar till andra sidor

På våra hemsidor kan det förekomma länkar till externa hemsidor, dessa omfattas inte av denna policy. O3livia tar inget ansvar för dessa hemsidors hantering av personuppgifter.

 
Sociala medier

Du kan följa O3livia via Facebook och Instagram. På dessa konton ansvarar vi endast för eventuella personuppgifter som O3livia själva publicerar eller kan påverka publiceringen av.

 
Vilka rättigheter har du?

Rätt att få tillgång till din data (så kallat registerutdrag)
Du kan när som helst, kostnadsfritt en gång per år, begära ut information om vilka personuppgifter som finns lagrade hos oss och varifrån dessa uppgifter inhämtats samt ändamålet med behandlingen. Begäran skall vara skriftlig och skickas in till vår kundtjänst, se nedan uppgifter. Vår ambition är att du skall få svar inom 30 dagar.

Rätt till rättelse

Du har rätt att närhelst få felaktig eller ofullständig information om dig själv ändrad/rättad. Ta bara kontakt med oss enligt nedan eller så kan du korrigera uppgifterna genom att gå in på ”mina sidor” och göra korrigeringarna där.

Rätt att begränsa

Du har rätt att kräva att behandlingen begränsas om något av följande är tillämpligt:

  • Om du anser att vi har felaktiga uppgifter om dig

  • Behandlingen är olaglig

  • Vi behöver inte längre uppgifterna för vårt ändamål och enligt vårt regelverk skall vi radera din information men du behöver dem för att kunna fastställa, göra gällande eller försvara ett rättsligt anspråk.

  • Rätt att invända, du har rätt att invända mot behandling som vi gör om den lagliga grunden för din behandling är intresseavvägning.

Rätten att bli raderad (rätten att bli glömd)

Om du inte lägre vill att vi lagrar dina uppgifter har du rätt att få dina uppgifter raderade förutsatt att de inte längre är nödvändiga för det syfte de samlades in för. Det kan dock finnas legala skyldigheter som t.ex. bokföringslagen som gör att vi inte genast kan radera delar av din data. Vi kommer i de fall endast spara den data som vi är skyldiga enlighet lag att hålla. Om behandlingen baseras på samtycke och detta återkallas så kommer dina uppgifter raderas.

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få de personuppgifter som du lämnat till oss överfört till dig själv eller en ny personuppgiftsansvarig om den lagliga grunden är samtycke eller att behandlingen varit nödvändig för att fullgöra ett avtal och detta inte påverkar tredje parts rättigheter på ett ogynnsamt sätt.

Rätt att återkalla samtycke

Du har när som helst rätt att återkalla eventuella samtycken som du gett oss, detta kan du göra via våra elektroniska utskick, på mina sidor eller genom att kontakta vår kundtjänst, se nedan för kontaktuppgifter.

Rättigheter vid profilering

Du har rätt att inte bli föremål för beslut som enbart grundas på automatiserad behandling och som kan få rättsliga följder eller motsvarande för dig. Detta gäller dock inte:

  • om det är nödvändigt för ingående eller fullgörande av avtal med dig,

  • om det är tillåtet enligt gällande lagstiftning,

  • eller om du har samtyckt till behandling.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om hur vi hanterar dina personuppgifter, rätta, radera eller om du vill portera dina uppgifter kontaktar du info@o3livia.se. När det gäller hantering av personuppgifter kan du även tala med Datainspektionen, datainspektionen.se som är tillsynsmyndighet för denna hantering.

Du kan även kontakta vår kundtjänst om du har allmänna frågor kring vår webbplats.

Nå oss
bottom of page